Is uw auto toe aan een service beurt van de airco?
Bel direct voor een afspraak te maken.

Waarom is het belangrijk om aircoservices uit te voeren?

Voorkom dure reparatie

Een airconditioning verliest jaarlijks ongeveer 10% van het koudemiddel dat in het systeem zit. Dat gaat dus vrij langzaam en je merkt er eigenlijk niets van, totdat er te weinig koudemiddel aanwezig is en de airco niet meer functioneert. Dat is niet alleen onprettig op een warme zomerdag, maar onvoldoende koudemiddel zorgt ook voor overmatige slijtage van de compressor in het aircosysteem, wat uiteindelijk kan leiden tot een defect en een dure reparatie.

Gezonde Lucht

Een schone airco houdt de lucht die je inademt gezond en voorkomt ophoping van ongewenste bacteriën en schimmels. Bij onvoldoende onderhoud kan daarom ook een onprettige, muffe geur ontstaan. Overigens is het aan te raden om de airco vijf minuten voor het einde van de rit al uit te zetten. In een airco ontstaat condensvorming en als het systeem pas uitgeschakeld wordt als je de motor uitzet, is de verdamper nog nat. Als de verdamper door de luchtstroom alvast kan opdrogen, verklein je de kans op bacteriegroei.

Minder energieverbruik

Een draaiende airconditioning vraagt normaliter zo’n 10% van het motorvermogen en zorgt dus voor ongeveer 10% extra brandstofverbruik. Een slecht onderhouden airco moet echter (veel) harder werken voor hetzelfde resultaat en vraagt meer energie dan een 100% functionerende airco, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik.

Comfort & Veiligheid

Een goed onderhouden airco zorgt niet alleen voor heerlijke verkoeling bij hoge temperaturen, maar het voorkomt ook dat de ramen beslaan bij lagere temperaturen in de herfst en winter. Dus beter zicht naar buiten en minder kans dat je een medeweggebruiker over het hoofd ziet. Bovendien is uit diverse onderzoeken gebleken dat een ‘frisse bestuurder’ alerter is en sneller reageert op eventuele gevaren op de weg. Een aangenaam en fris interieur dankzij een goed onderhouden airco heeft dus ook een positief effect op de verkeersveiligheid.